Hrvatsko društvo za Alzheimerovu bolest i psihijatriju starije životne dobi
Nastavak rekonstrukcije i dogradnje zgrade Odjela psihogerijatrije („osmice“)

Nastavak rekonstrukcije i dogradnje zgrade Odjela psihogerijatrije („osmice“)

U Klinici za psihijatriju Vrapče, u utorak 15. veljače 2022. godine, potpisan je zapisnik o uvođenju u posao za završetak radova rekonstrukcije i dogradnje zgrade psihogerijatrije Klinike za psihijatriju Vrapče.

Predstavnici Gradskog ureda za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Ivanka Lovrić, dipl.ing.el., Zrinka Pichler Borošak, dipl.ing.arh., Tina Rukavina Crnarić, mag.ing.arh., zamjenik ravnateljice Klinike za psihijatriju Vrapče, doc. dr. sc. Domagoj Vidović, predstojnik Klinike za psihijatriju Vrapče Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. prim. dr. sc. Ninoslav Mimica, predstavnica izvođača radova tvrtke Teh-Gradnja d.o.o., Mirjana Šaravanja, ing.građ., predstavnik stručnog nadzora tvrtke Trasa Adria d.o.o., Domagoj Broz, dipl.ing.građ. i predstavnica koordinatora zaštite na radu tvrtke Unocert j.d.o.o., Šeherezada Ferizović, dipl.ing.stroj.mr.sig., svojim potpisima označili su ulazak u završnu fazu radova na zgradi Odjela psihogerijatrije.

Investitor radova je Grad Zagreb, a cjelokupni projekt vodi Gradski ured za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i promet. Budući je zgrada, kao i cjelokupni kompleks Klinike za psihijatriju Vrapče, upisana na listu zaštićenih kulturnih dobara, konzervatorski nadzor nad radovima provodit će Gradski ured za zaštitu spomenika kulture i prirode.

Renovirani Odjel psihogerijatrije u budućnosti će nuditi vrhunske uvjete liječenja za bolesnike starije životne dobi te će biti ponajbolji odjel tog tipa u ovom dijelu Europe. Odjel će imati 2650 m2 neto površine, odnosno dvostruko više korisnog prostora od dosadašnjeg jer će se iskoristiti i prostor potkrovlja i podruma. Stacionarni dio Odjela imat će ukupno 62 kreveta, dok će u dnevnoj bolnici biti oko 20 stolica. Osigurat će se i mogućnost liječenja nefarmakološkim pristupom tj. primjenom transkranijalne magnetske stimulacije (TMS), fizikalna terapija i suportivni rad s obiteljima bolesnika.

Završetak radova očekuje se do konca ove godine.

Zatvori izbornik