Hrvatsko društvo za Alzheimerovu bolest i psihijatriju starije životne dobi
Alzheimer cafe u Belišću

Alzheimer cafe u Belišću

Već je dobro poznato da se u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće održavaju mnoge kreativne radionice. Inicijativa za jednu od njih, radionicu izrade rukavića koji pomažu osobama oboljelim od Alzheimerove bolesti, dala je sugrađanka Suzana Zdunić. Tako su se gotovo cijelu prošlu godinu marljive Belišćanke okupljale u gradskoj knjižnici i izrađivale šarene rukaviće.

Ovoga siječnja, točnije 31.1.2024. (srijeda) u 13 sati, održat će se predavanje pod nazivom Alzheimerova bolest – jučer, danas sutra koje će voditi Prof. prim. dr. sc. Ninoslav Mimica, dr. med., IFAPA, predstojnik Klinike za psihijatriju Vrapče Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zg te voditelj Referentnog centra Ministarstva zdravstva RH za Alzheimerovu bolest i psihijatriju starije životne dobi. Zajedno s njime gostovat će Sandra Kerovec koja vodi Štrikeraj café, Udrugu i Centar Ozana te će ispričati kako tradicijske vještine pletenja, heklanja i kukičanja mogu pomoći oboljelima, njihovim obiteljima te svima koji ih prakticiraju.

Predavanje je slobodno za sve koje zanimaju spomenute teme, a posebice za prijatelje i obitelji osoba oboljelih od Alzheimera, kako bi ih bolje razumjeli.

Svi posjetitelji moći će pogledati i izložbu radova nastalih na radionicama rukavića u Knjižnici.

Zatvori izbornik