Hrvatsko društvo za Alzheimerovu bolest i psihijatriju starije životne dobi
Gradonačelnik Tomislav Tomašević sa suradnicima posjetio Kliniku za psihijatriju Vrapče

Gradonačelnik Tomislav Tomašević sa suradnicima posjetio Kliniku za psihijatriju Vrapče

U svojoj prvoj posjeti Klinici za psihijatriju Vrapče gradonačelnik gospodin Tomislav Tomašević u pratnji zamjenika gradonačelnika gospodina Luke Korlaeta, pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom dr.sc. Romane Galić, zamjenice pročelnice dr.sc. Mirele Šentije Knežević i drugih djelatnika gradske uprave obišao je gradilište odjela psihogerijatrije.

U pozdravnom govoru ravnateljica Klinike prof.prim.dr.sc. Petrana Brečić zahvalila je gradonačelniku gospodinu Tomislavu Tomaševiću na dolasku, istaknuvši kako njegov dolazak u Kliniku shvaća kao znak podrške upravi i zaposlenicima velike gradske zdravstvene ustanove, a posebno psihijatrijskim bolesnicima koji su, po prirodi svoje bolesti, često stigmatizirani i socijalno isključeni. Dodala je kako je Grad Zagreb, kao vlasnik bolnice, izdvojio oko 40 milijuna kuna za dogradnju i rekonstrukciju odjela psihogerijatrije, a u planu je i statičko ojačavanje i obnova glavne zgrade Klinike iz sredstava fondove Europske unije za što se previđa oko 140 milijuna kuna.

Gradonačelnik gospodin Tomislav Tomašević je nakon pozdrava okupljenima kazao kako mu je iznimno drago da se projekt dogradnje i rekonstrukcije zgrade psihogerijatrije nastavlja nakon niza neprilika koje su rezultirale dvogodišnjim zastojem u radu. U nastavku je istaknuo ulogu i značaj Klinike za psihijatriju Vrapče koji nadilazi puko medicinsko značenje, već je po riječima gradonačelnika Klinika Vrapče već odavno postala sinonim psihijatrije u Hrvatskoj. Zahvalivši zaslužnima za projekt – upravi klinike, projektantima, izvođačima te zaposlenicima niza gradskih ureda Gradonačelnik je najavio ponovni posjet Klinici prilikom završetka radova i otvaranja zgrade psihogerijatrije.

GALERIJA SLIKA:

Zatvori izbornik