Hrvatsko društvo za Alzheimerovu bolest i psihijatriju starije životne dobi

NOVOSTI

Općenito

Ekspertiza

Ekspertiza | 1. Kongres Hrvatske Alzheimer alijanse Ekspertiza | Demencija izazov današnjice

Pročitaj više »
Općenito

Razglednica „Pozdrav iz Vrapča“

U najnovijem broju časopisa Socijalna psihijatrija izašao je članak o Vrapčanskoj razglednici. Ninoslav Mimica1,2, Snježana Spitzmüller11Klinika za psihijatriju Vrapče, Zagreb, Hrvatska, 2Sveučilište u Zagrebu, Medicinski fakultet, Zagreb, Hrvatska UVOD Rázglednica – im. ž. G rázglednicē; mn. N rázglednice, G rázglednīcā (poštanska karta sa slikom grada, krajolika, spomenika i sl. koja se šalje obično s kakva putovanja). Lijep navod o razglednicama dao je Zvonimir Milčec u svojoj knjizi Pozdrav iz Zagreba gdje razglednicu opisuje kao „mali format velike ljubavi prema gradu“ (1). Razglednice se mogu razvrstati prema motivima pa tako postoje razglednice s motivima povijesnih građevina, motivima prirode, narodnih nošnji itd. Razglednica je zapravo pismeni oblik komunikacije, njezin nastanak vežemo uz razvoj prometa,

Pročitaj više »
Općenito

Alzheimerova bolest i pletenje – TV film

Udruga „Ozana“ sa Štrikeraj caféom pokreće akciju „Isprepletimo ruke!“, čiji je cilj pletenje i kukičanje rukavića za osobe oboljele od Alzheimerove bolesti i drugih demencija. Zato smo se pozvali u goste kod dr. Ninoslava Mimice koji će nam više reći o tim bolestima i gospođe Sandre Kerovec iz spomenute udruge koja će nam više reći o samoj akciji.

Pročitaj više »
Općenito

Isprepletimo ruke!

Cilj akcije: Pletenje i kukičanje rukavića za osobe oboljele od Alzheimerove bolesti i drugih demencija Pokretač akcije: Udruga „OZANA“, Centar OZANA i Štrikeraj café Akciju podržava: Hrvatsko društvo za Alzheimerovu bolest i psihijatriju starije životne dobi Hrvatskog liječničkog zbora; Referentni centar za Alzheimerovu bolest i psihijatriju starije životne dobi, Klinika za psihijatriju Vrapče; Hrvatska Alzheimer alijansa Udruga „OZANA“ osnovana je 1991. godine u svrhu poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom i njihovih obitelji. Trenutačno skrbi o do 10 djece predškolske dobi s teškoćama u razvoju te o 49 mladih i odraslih osoba s invaliditetom unutra Centra OZANA, ustanove koju je Udruga osnovala 2002.

Pročitaj više »
Zatvori izbornik